Progressive Web Apps (PWA)

Vi är Vue Storefront Partner!

PWA kan leverera en användarupplevelse med app-kvalité till besökarna på din e-handel. Med Vue Storefront bygger vi en PWA-lösning till din webshop som kommer ta köpupplevelsen i din butik till en ny nivå.

 
 
pexels-photo-1797400.jpeg

Vad är PWA?

Progressive Web Apps, förkortat PWA, är ett mellanting mellan en app och en vanlig webbsida. PWA kombinerar funktionaliteten i webbläsaren med fördelarna av en app. De används för att leverera en webbsida som känns lika användarvänlig och snabb som en app. Användaren besöker webbsidan via webbläsaren som vanligt och behöver inte installera en app för att få den optimala upplevelsen.

 
 
 

PWA för e-handel

Det är inom e-handel som man börjar se verklig nytta för PWA. Många e-handlare vill ha fördelarna av en egen app, men kunderna vill inte alltid ladda ned en app. Det är här PWA kommer in. Förutom att en PWA-lösning laddar snabbt och ger en bra användarupplevelse så finns det fler fördelar för e-handlare. Med PWA går det att använda webbplatsen även när man saknar uppkoppling och användaren kan även ta emot push-notiser i mobilen.

pexels-photo-1784145.jpeg
 
pwa-magento.jpg

PWA för Magento

I och med lanseringen av Magento version 2.3 gjorde Magento det möjligt att koppla loss frontend-delen av butiken i en så kallad headless-lösning. Det skapar fler designmöjligheter i Magento och ger också möjligheten att använda sig av PWA för Magento. Magentos CMS-del lämnar en del att önska, men med PWA kan man istället koppla på system som i grunden är skapade för innehållsuppdatering.

Magento har en egen PWA-lösning som heter PWA Studio och det finns även fler aktörer på marknaden. Vill du implementera PWA till din Magento-butik?

 
 
 

PWA med Vue Storefront

Vi på Kodbruket är officiell core partner till Vue Storefront , som är är den största PWA-aktören baserad på öppen källkod. Vue Storefront ger en 100 % responsiv shoppingupplevelse för alla enheter utan att man behöver skapa appar för varken iOS eller Android. Via ett API kan man ändra i backend närsomhelst utan att förändra frontend. För Magento innebär det en mer flexibel utveckling av backend än vi någonsin tidigare sett.

Vue Storefront är baserad på en microservice-arkitektur där varje del i systemet byggs som separata delar. I systemet finns all funktionalitet man kan tänkas behöva i sin e-handel. Nyfiken på Vue Storefront?

vsf-kodbruket.png

Vill du bygga PWA med Vue Storefront?