Kodbruket skippar köttet

 
20190110_115216.jpg
 

Nytt år och nya möjligheter för klimatet. Som en del i vårt CSR-arbete har Kodbruket bestämt att skippa köttet helt och hållet. Under 2019 kommer vi inte servera kött till personal eller kunder, och anställda kommer bara få ersättning för utlägg på mat som är vegetarisk.

Att kött är en belastning för miljön har nog inte undgått någon under det senaste året. Forskning visar att kött är en av de värsta miljöbovarna. Som företag vill vara med och ta ett miljöansvar och därför satsar vi på vegetarisk kost under 2019. Det innebär att all mat som företaget betalar för måste vara vegetarisk.

– Under hösten 2018 så bjöd Kalmar Science Park in till en inspirerande workshop om Corporate Social Responsibility med avstamp i FN:s Globala mål. Där och då föddes tanken om att låta kosten få vara en del av vårt eget CSR-arbete, berättar Hanna Karlsson, Kodbrukets kommunikatör.

– En av våra anställda är vegan och det har inspirerat oss andra att också göra mer medvetna val, säger Hanna.

–  Under 2018 har vi testat på vårt nya CSR-mål. Under våren hade vi en inflyttningsfest på vårt nya kontor på Kalmar Science Park med vegansk catering. Och under hösten hade vi en kickoff i ett av Växjös naturreservat där vi bjöd på vegansk korvgrillning, berättar Hanna.

– Även små företag som Kodbruket behöver ta sig en funderare kring hur man påverkar världen ur ett socialt, ekonomiskt och klimatmässigt perspektiv. Att sätta upp tydlig policy hjälper oss att inte glömma bort CSR-arbetet under årets gång, avslutar Hanna.