Är söndag bästa shoppingdagen?

adult-beverage-cappuccino-377909.jpg

Är söndagen den bästa dagen för e-handlare? En rapport från Klarna visar nämligen att de allra flesta köp sker på söndagar. Dessutom visar rapporten att vi handlar som mest mellan kl 21-22 på kvällen och att november är den månad då allra flest köp sker.

Klarna har kommit fram till många användbara och intressanta slutsatser baserat på deras användardata. Som väntat så sker de allra flesta köp vid löning, närmare bestämt den 25:e varje månad. Lite mer förvånande är dock att det inte alls är den 24:e i varje månad som det köps minst som man kan tro, utan att det faktiskt är den 13:e i varje månad som vårt köpsug är som allra svagast.

Om de allra flesta köp sker på söndagen så är det ingen ökning av köp som sker under fredag och lördag. Klarnas rapport visar att kunder handlar som mest under söndag till onsdag och att köpen sedan trappas ned gradvis till lördagen där de når bottennivårer, för att sedan explodera i sälj på söndagen.

Så betyder detta att söndag kväll din allra främsta stund att prestera i din e-handel? Så enkelt är det inte riktigt. Köpbeteenden varierar stort beroende på din målgrupp och produkt du erbjuder. Genom att använda Google Analytics kan du fram data på när dina besökare handlar som mest och på det sättet anpassa din verksamhet efter det.

 
Källa:  Klarna

Källa: Klarna

Källa:  Klarna

Källa: Klarna

Källa:  Klarna

Källa: Klarna